Facebook Pixel Faculteiten - Hogeschool Gent
Foto Faculteiten

Faculteiten.

F

HOGENT bestaat uit vier facul­teiten en een School of Arts.

Mens en
Welzijn

Werk jij graag met mensen en ben je bereid je te engageren om anderen te helpen? Neem dan een kijkje tussen onze opleidingen voor de sociale sector, de gezondheids­zorg of het onderwijs. Kiezen voor een sociaal gerichte opleiding is kiezen voor een uitdagende en interessante weg, met als eind­bestemming een boeiende en uitdagende job.

Natuur en
Techniek

De faculteit Natuur en Techniek van HOGENT biedt zeven bachelor­opleidingen aan. De opleidingen houttechnologie, modetechnologie en textiel­technologie zijn uniek in Vlaanderen. De faculteit beschikt over een campus in Gent, een campus in Melle en een proefhoeve in Bottelare.

Bedrijf en
Organisatie

Word ondernemer van je eigen succes. Wil je aan de slag in de bedrijfs­wereld? Durf je verant­woor­delijk­heden op jou nemen en heb je zin voor initiatief? Bekijk dan onze opleidingen die nauw aansluiten bij de bedrijfswereld!

School of Arts

De School of Arts van HOGENT kan terug­blikken op meer dan tweehonderd jaar ervaring met het kruim van hedendaagse kunstenaars, zowel in de beeldende en audio­visuele kunsten, in vormgeving en design en in landschaps- en tuin­archi­tectuur als in muziek en in drama. De School of Arts bestaat uit de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium, twee autoriteiten in het Vlaamse kunstlandschap.

GO5

De graduaatsopleidingen van HOGENT zijn verankerd in de entiteit GO5 (met uitzondering van de educatieve graduaatsopleiding). Met een aanbod overdag, ’s avonds en in het weekend is GO5 een bijzondere entiteit aan HOGENT. Praktijkgerichte opleidingen met een duidelijk beroepsprofiel zijn het handelsmerk.